Tájékoztatás az újfajta koronavírus miatt kialakult helyzetről

2020.03.18.

Kedves Rétközberencsi Református Gyülekezet! Szeretettel tájékoztatjuk a Református Egyházközség tagjait, hogy a koronavírus terjedése miatt kialakult helyzetre való tekintettel a Magyarországi Református Egyház Elnöksége, azzal a kéréssel fordult gyülekezetünkhöz is, hogy 2020.03.16-tól a további intézkedésig szüneteltessünk minden egyházi alkalmat. A temetési szertartásokon csak szűk körben (10-15 fő) vegyenek részt a ravatalozóban a gyászolók.

Elérhetőségre a következő telefonszámok állnak rendelkezésre: 06 45/462-013, 06/30/638-2711. Továbbá retkozberencs@reformatus.hu e-mail címen is van lehetőség a kapcsolatfelvételre. Kérjük a református testvéreket, és a település minden lakóját, hogy a jelenlegi kritikus helyzetben, megfontoltan és felelős módon cselekedjenek, fokozottan figyeljünk egymásra. Tartsuk be a kormányzati és egészségügyi szervek előírásait, segítsük az idős egyedül élő embereket. Imádkozzunk azokért akik a vírus elleni harcban, a tűzvonalban vannak, egészségügyi, rendvédelmi, kereskedelmi dolgozókért. Mindenki maradjon otthon, mert nem csak magunkat tehetjük ki, felelőtlen magatartásunkkal a fertőzésnek, hanem másokat is veszélyeztetünk.

Lelki erősödést és útravalót kapunk a reformatus.hu honlapon, reggeli áhítatok, vasárnapi istentiszteletek közvetítése által. A közszolgálati rádió és Tv adások is rendszeresen közvetítik a református istentiszteleteket és egyéb alkalmakat. Elindítottuk és folyamatosan bővítjük gyülekezetünk honlapját, mely az alábbi linken megtalálható: refretkozberencs.hu.

A legutóbbi istentiszteletünkön elhangzott bibliai igével biztatok és bátorítok mindenkit, hogy legyen példaadó az életünk :

„Mert nem a félelem lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét”

(II.Tim.1.7)