Húsvéti köszöntés

2020.04.10.

Kedves Gyülekezet, szeretett Testvérek!

Szeretettel köszöntelek titeket Úrunk szavaival:”…de ti megláttok engem, mert én élek és ti is élni fogtok.”   

Azt gondoltuk a tavalyi szörnyű viharkár után, hogy ez lesz az elmúlt időszak legemlékezetesebb eseménye, amikor a templomunkban többmilliós kár keletkezett. A koronavírus mégis nagyobb károkat okoz most, mert emberi életek és munkahelyek kerülnek veszélybe. A templomunk zárva ugyan, de befejezéséhez közeledik a helyreállítása, a tető átfedése, és a belső festés megvalósult, a torony sérült részét kell még befejezni és a csatorna alatti párkányt kijavítani. Mindenki érzi a közös gyülekezeti istentiszteletek hiányát, nem tudunk együtt úrvacsorázni, legyünk türelmesek, és bízzunk abban, hogy a helyreállított, megszépült templomban majd újra együtt lehetünk.

Szeretnénk tudni egymásról járvány idején is, ezért tájékoztatom a gyülekezetünk tagjait, hogy telefonon, és az internet segítségével elérhető vagyok.  Vasárnapi és ünnepi igemagyarázatokat honlapunkon is megtalálják, az ide feltöltött tanításokat, kinyomtatott formában azokhoz is eljuttatom, akik elektronikusan nem férnek hozzá.  Akik telefonszámát ismerjük, őket ezen a módon is megkeresem.   

Elérhetőségünk a következő: 45/462013, 30/6382711, oszandras58@gmail.com
Honlap: refretkozberencs.hu

Szeretettel ajánljuk elfogadásra a következő javaslatokat:

  1. Mivel falun élő emberek vagyunk: vessük be a kertünket (zöldségféle).
  2. Takarékoskodjunk, csak azt vegyük meg, amire igazán szükségünk van.
  3. Becsüljük meg a munkahelyünket (akinek még megvan).
  4. Vigyázzunk az idősekre, magunkra és mindazokra, akik értünk dolgoznak.
    (egészségügyi, önkormányzati, kereskedelmi dolgozók, házi segítségnyújtás, postások)
  5. Figyeljünk a gyermekekre, ne tartózkodjanak az utcán, nem iskolai szünet van, hanem más oktatási rend, oldják meg a digitálisan küldött feladatokat, tartsák a kapcsolatot tanáraikkal.
  6. A vallási műsorok elérhetők a digitális eszközökön, Duna TV, Kossuth rádió adásain keresztül.

Ha ezeknek az eszközöknek az igénybevételével veszünk részt istentiszteleten, hallgatunk igemagyarázatot, azt ne fél szívvel tegyük, szánjunk rá időt azzal, hogy teljes szívvel figyelünk, elcsendesedünk, kizárjuk a zavaró körülményeket, elolvassuk az érintett bibliai szakaszt, együtt imádkozunk és énekeljük az ismert énekeket.

A feltámadott és élő Jézus Krisztus közösségében, kérek MINDENKI számára áldott, békés húsvétot.

A Rétközberencsi Református  Egyházközség Elnöksége

2020. április 10.