Visszatekintés 2019

2020.06.27.

Az egy évvel ezelőtti, pusztító vihar nyomait is dokumentálják a mellékelt fotók. A falunk legmagasabb pontján álló templomunkban több mint 7 millió forintos kár keletkezett. A biztosítótól kapott kárenyhítés, csak kisebb részét fedezte a kiadásoknak.

Hálát adunk Istennek azokért a testvérekért, akik átérezve nehéz helyzetünket, adományukkal támogatták a helyreállítást. Köszönetet mondunk Magyarország Kormányának a számunkra biztosított 4 516 815-Ft támogatásért, mely lehetővé tette a teljes, belső festést, templom padlás deszkázását, teljes tető és csatorna cserét, villámhárító átépítését, torony szinten a zsalugáterek cseréjét, haranghúzó mágnes javítását.  Reménység szerint, a csatorna alatti párkány helyreállítását is, hamarosan elkészíti a vállalkozó.

A helyreállított templom látványa indítson mindnyájunkat arra, hogy együtt imádkozzunk a zsoltárossal: „Áldjátok, népek, a mi Istenünket, hangosan hirdessétek dicséretét! Ő tartott életben bennünket, és nem engedte, hogy lábunk inogjon. mert megpróbáltál minket Istenünk, megtisztítottál mint az ezüstöt.(Zsolt.68.8-9)